تاثیر قهوه بر مغز و آلزایمر

 

آلزایمر چیست

بیماری آلزایمر ،شایع ترین نوع زوال عقل میباشد که با از دست دادن حافظه خفیف شروع می شود و احتمالاً منجر به از دست دادن توانایی مکالمه کردن و واکنش به محیط می شود. بیماری آلزایمر قسمت هایی از مغز را درگیر می کند و با روند پیش رونده خود، فکر، حافظه و زبان را کنترل می کند.

موارد شناخته شده بیماری آلزایمر

دانشمندان هنوز به طور دقیق و جامعی متوجه نشده اند که چه چیزی باعث بیماری آلزایمر می شود. یک علت واحد برای به وجود آمدن این بیماری وجود ندارد، بلکه چندین عامل هستند که می تواند هر فرد را به شکل متفاوت تحت تأثیر قرار دهد.

علائم هشدار دهنده بیماری آلزایمر

مشکلات حافظه احتمالا یکی از اولین علائم هشدار دهنده بیماری آلزایمر و زوال عقل است. علاوه بر مشکلات حافظه فرد ممکن است یک یا چند عامل از عوامل زیر را داشته باشد.

گم شدن در یک مکانی که بارها قبل آنجا بوده است و یا تکرار سوالات ، مشکل در پرداخت قبوض ویا اختلال در کنترل پول . قضاوت ضعیف، مشکل در انجام وظایف تکراری ، قرار دادن اشیا به اشتباه در مکانهای اشتباه و ناتوانی در پیدا کردن مجدد آنها ، تغییرات در شخصیت و رفتار و حتی خلق و خو .

اگر شما کسی را می شناسید که چندین یا حتی اکثر این علائم را داشته باشد، بدین معنی نیست که بیماری آلزایمر دارد . باید سعی کنید علامت هشدار دهنده واقعی را بشناسید.

چگونگی درمان بیماری آلزایمر

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده ای برای بیماران آلزایمر وجود ندارد. اما مدیریت پزشکی تا حدودی میتواند کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری را بهبود ببخشد همچنین به کمک مراقبین آنها نیز می آید. این سازمان چندین مورد درمان را تحت پوشش قرار میدهد.

. کمک به افراد برای حفظ سلامت مغز قبل از درگیر شدن
. مدیریت علائم رفتاری در اشخاص
. کند کردن یا به تاخیر انداختن علائم بیماری با هشدار دستورات لازم

تخمین زده می شود که بین 50 تا 70 درصد افراد مبتلا به زوال عقل از بیماری آلزایمر رنج میبرند. علاوه بر این، تقریباً یک نفر از هر 20 نفری که بالای 65 سال دارند به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند. میتوان گفت تقریباً 44 میلیون نفر در سرتاسر جهان از این بیماری رنج می برند. گزارش جهانی آلزایمر در سال 2015 نشان می دهد که تقریباً 10.5 میلیون نفر در اروپا به این بیماری مبتلا هستند و پیش بینی می شود که این تعداد تا سال 2030 به 13.4 میلیون نفر برسد.

قهوه | کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

بیشتر مطالعات نشان داده که مصرف منظم قهوه / کافئین در طول زندگی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به ویژه در افراد مسن کاهش می دهد، بعضی از مطالعات نتایج قابل توجهی را نشان دادند. به نظر می رسید مصرف قهوه/کافئین قبل از بروز بیماری آلزایمر می تواند مفید باشد. انواع مختلفی از قهوه با کیفیت وجود دارند از جمله قهوه عربیکا و قهوه روبوستا که انتخاب شما از بین این دو نوع قهوه به شما کمک میکند که از نوشیدن قهوه خود لذت ببرید و به میزان قابل توجهی با نوشیدن قهوه بتوانید از درگیر شدن با بیماری آلزایمر دوری کنید.

تعدادی متاآنالیز و بررسیهایی انجام شده است که از این دیدگاه حمایت می کنند و ادعا دارند که مصرف قهوه با کاهش خطر آلزایمر مرتبط است. مطالعات نشان داد که مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا حدود 30 در صد کاهش داده است. قهوه عمده اصفهان شما را با انواع متفاوت قهوه آشنا خواهد کرد.

همچنین یک بررسی در سال 2010 نشان داد که مصرف روزانه 3 تا 5 فنجان قهوه در میانسالی ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را تا حدود 65 درصد در مقایسه با مقادیر مصرف کمتر قهوه کاهش دهد.
یک بررسی دیگر در سال 2017 به این نتیجه رسید که مصرف متوسط ​​قهوه در واقع ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی رایج از جمله آلزایمر را کاهش دهد.
مطالعات بزرگتر و بیشتری انجام گرفت که ارتباط بین مصرف قهوه و بیماری آلزایمر را در نظر بگیرد تا به نتایج بهتری دست یابد.

مطالعه ای بر روی 4615 نفر در طول مدت 5 سال نشان داد که استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، مصرف شراب، مصرف قهوه و فعالیت بدنی منظم با هم ارتباط قابل ملاحظه ای دارند.
مطالعه دیگری روی 1409 فرد 65 تا 79 ساله پس از 21 سال پیگیری با مقدار مصرفی بین 3 تا 5 فنجان قهوه مورد بررسی قرار گرفت. مصرف قهوه در میانسالی خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را درسنین بالای این افراد کاهش داد، با کاهش خطر 65 درصدی. با مراجعه به فروشگاه قهوه و پخش عمده اصفهان شما میتوانید از مزایای خرید قهوه و قیمت قهوه و انواع قهوه در این بخش بهره ببرید .

آلزایمر | مکانیسم اثر کافئین بر آلزایمر

مطالعاتی بر روی بعضی حیوانات مثل موش نشان داد کافئین موجود در آب آشامیدنی که به موش‌های آزمایشگاهی داده شد و انها در حدود 8 ماهگی علائمی شبیه به بیماری آلزایمر داشتند، یادگیری و قدرت حافظه را بهبود بخشید و غلظت پپتید Aβ و پرسنیلین را در هیپوکامپ، ساختار اصلی مغز درگیر در حافظه، کاهش داد.

علاوه بر این، زمانی که درمان موشها با کافئین دیر شروع شد، یعنی زمانی که موش‌ها از قبل دچار نقص‌های شناختی شده بودند، این اثرات نیز مشاهده شد و به نظر می رسید کافئین موجود در قهوه با کاهش واسطه های التهاب عمل می کند. فقط کافئین تنها و یا قهوه بدون کافئین این تاثیر را نداشتند بلکه ترکیباتی از قهوه کافئین دار با این آزمایشات باعث شد که موشها چنین پاسخی بدهند.

قهوه کافئین‌دار سطح پلاسمایی فاکتور محرک گرانولوسیت کلونی را افزایش داد، که به نظر می‌رسد عملکرد شناختی موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به بیماری آلزایمر را با به‌کارگیری سلول‌های مغز استخوان، افزایش سیناپتوژنز و افزایش نوروژنز بهبود می‌بخشد.

در یک مطالعه بر روی موشها ، مصرف طولانی مدت کافئین در آب آشامیدنی موش‌ها باعث افزایش تولید مایع مغزی نخاعی و جریان خون مغزی شد که مستقیماً بر تولید CSF35 تأثیر می‌گذارد. هنوز مطالعات بیشتری در این خصوص مورد نیاز است.

نقش ترکیبات قهوه بر آلزایمر

علاوه بر کافئین قهوه ، سایر ترکیبات قهوه که احتمال داشت درخطر ابتلا به بیماری آلزایمر دخیل باشند نیز مورد مطالعه قرار گرفتند. چندین مطالعه بر روی موشها نشان داد که تریگونلین ممکن است خواص محافظتی عصبی داشته باشد و حافظه را بهبود بخشد.

آنتی اکسیدان پلی فنل اسید فرولیک موجود در قهوه که از طریق آب آشامیدنی به موش ها داده می شد، در برابر نقص های شناختی، حافظه فضایی و کاری، محافظت می کند، التهاب را سرکوب و از به هدر رفتن استیل کولین از قشر مغز جلوگیری می کند .

علل خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

تحقیقات نشان داده است که انواع بیماری قلبی باعث بروز آلزایمر میشوند چون کار اصلی قلب پمپاژ خون به مغز وسایر اندامهای بدن میباشد و ناتوانی در این وظیفه باعث میشود که خون به مغز نرسد و عوارضی در بدن بجا گذارد. چاقی و کم تحرکی نیز باعث فعالیت کم و کم تحرکی را به دنبال دارد و پیامهای عصبی را ضعیف و ضعیفتر میکند. دیابت نوع 2 ، چربی خون و فشار خون بالا نیز احتمال ابتلا به افزایش خون را افزایش میدهد.

بیماری آلزایمر و ارتباط آن با سن

سن شناخته شده ترین عامل خطر بیماری آلزایمر میباشد اکثر افراد مبتلا به بیماری آلزایمر افرادی هستند که 65 سال یا بالاتر از این سن هستند . بعد از 65 سالگی خطر ابتلا به این بیماری هر 5 سال دو برابر میشود و بعد از 85 سالگی این خطر ابتلا به آلزایمر به یک سوم میرسد. اگرچه گفته میشود بالاتر رفتن سن بیماری آلزایمر را افزایش میدهد اما دلیل اصلی ابتلا به آن نیست. بعضی اشخاص با خرید قهوه و نوشیدن آن سعی میکنند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کنند و خرید قهوه اصفهان میتواند شما را در انتخاب قهوه با کیفیت راهنمایی کند.

آیا سابقه خانوادگی ارتباطی با بیماری آلزایمر دارد

یکی دیگر از عواملی که بر آلزایمر تاثیر دارد خطر قوی سابقه خانوادگی است. کسانی که والدین، برادر یا خواهرشان و مبتلا به آلزایمر هستند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری می باشند. . اگر بیش از یک عضو خانواده مبتلا به این بیماری باشد، خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.

ژنتیک و ارتباط ان با بیماری آلزایمر

محققان بر این باورند که ممکن است ژنتیک در ایجاد بیماری آلزایمر نقشی داشته باشد. یک سبک زندگی سالم ممکن است به کاهش خطر ابتلاابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند. دو مطالعه بزرگ و طولانی مدت در این خصوص نشان میدهد که فعالیت بدنی مناسب ، رژیم غذایی کافی ، مصرف محدود الکل و سیگار ممکن است به افراد کمک کند تا بیماری آلزایمر کمتر آنها را تهدید کند. دانشمندان بر این عقیده اند که ژنها در آلزایمر تاثیر دارند. ژنهای خطر وژنهای قطعی در بدن هستند که ژنهای آلزایمر در آنها یافت شده اند.

آسیب به سر| قلب | آلزایمر

بین آسیب به سر و خطر زوال عقل در آینده ارتباط وجود دارد. با پوشیدن کلاه ایمنی هنگام ورزش، و “مقاوم کردن در برابر سقوط” ، از مغز خود محافظت کنید.
بعضی از قوی ترین شواهد سلامت مغز به سلامت قلب مرتبط است. این ارتباط منطقی است، زیرا مغز توسط یکی از غنی ترین شبکه های رگ های خونی بدن تغذیه می شود و قلب مسئول پمپاژ خون به وسیله رگ های خونی به مغز است.

به نظر می رسد خطر ابتلا به آلزایمر با بسیاری از شرایطی که به قلب و رگ های خونی آسیب می زند، افزایش می یابد. نظیر : بیماری قلبی، سکته مغزی،دیابت، فشار خون بالا و کلسترول بالا.

مطالعات بافت مغز شواهد بیشتری برای ارتباط قلب و سر با ایجاد آلزایمر ارائه می دهد. این مطالعات نشان می‌دهد که اگر سکته مغزی یا آسیب به رگ‌های خونی مغز وجود داشته باشد، پلاک‌ها و گره‌خوردگی‌ها بیشتر باعث علائم آلزایمر و آسیب به مغز میشود.

تحقیقاتی امیدوارکننده نشان می‌دهد که انجام استراتژی‌هایی ممکن است به حفظ سلامت مغز کمک کند و حتی ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد. این اقدامات شامل خوردن یک رژیم غذایی سالم، پرهیز از الکل زیاد فعال ماندن از نظر اجتماعی، پرهیز از دخانیات و ورزش کردن بدن و ذهن است.

آیا قهوه میتواند به پیشگیری از زوال عقل کمک کند

برخی از مطالعات داده است که نوشیدن قهوه می تواند خطر ابتلا به آلزایمر یا زوال عقل را تا حد قابل توجهی کاهش دهد، اما هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.

ادعاهای متعددی در مورد تاثیر قهوه بر آلزایمر وجود دارد. رابینسون می گوید «این یک مطالعه و تحقیق بسیار جالب بوده است و بعضی از داده‌های اولیه نشان می‌دهد که کافئین بخاطر اثرات ضد التهابی خود می‌تواند برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر فوایدی داشته باشد. این تحقیق چندین مطالعه مختلف در مورد زوال عقل و تاثیر کافئین پرداخته و دریافته است که از هر 5 مطالعه سه مطالعه از اثرات اثر بخش بر زوال عقل حمایت میکند.

انجمن یشگیری از بیماری آلزایمر بیان میکند هیچ پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد اما نتایج بعضی مطالعات نشان داده است که نوشیدن قهوه میتواند نتایج بهتری در رابطه با آلزایمر را بوجود آورد. رابینسون میگوید در هر صورت نوشیدنیهایی مثل قهوه در حد تعادل میتواند مفید واقع شود.

آلومینیوم تاثیری بر آلزایمر دارد

در طول دهه 1960 تا 1970، آلومینیوم به عنوان یک مظنون احتمالی در ایجاد بیماری آلزایمر مطرح شد. این سوء ظن منجر به نگرانی هایی در مورد قابلمه های پخت و پز، فویل، قوطی های نوشیدنی، و آنتی اسیدها و ضد تعریق ها شد. از آن زمان تا جالا ، مطالعات هیچ نقشی را برای آلومینیوم در ایجاد آلزایمر تایید نکرده است. تقریباً همه دانشمندان امروزه بر سایر زمینه های تحقیقاتی تمرکز می کنند و تعداد کمی از کارشناسان معتقدند که آلومینیوم هر گونه تهدیدی را برای آلزایمر ایجاد می کنند.

آلزایمر | آیا میتوان از آلزایمر پیشگیری کرد

تحقیقات نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در سیاه‌پوستان آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار دو برابر بیشتر از سفیدپوستان مسن‌تر است. دلیل این تفاوت ممکن است به دلیل نرخ بالاتر بیماری های عروقی در این گروه ها آنها را در معرض خطر بیشتری در ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دهد.

استفاده از نمونه های زیستی انسانی با ارائه یک سیستم مدل آزمایشی مستقیم به دانشمندان برای پیشبرد درک و درمان بیماری های عصبی، از جمله بیماری آلزایمر نقش کلیدی درسرعت بخشیدن به اکتشافات علمی در تحقیقات عصب شناختی ایفا می کند. دسترسی به نمونه انسانی مناسب برای محققان می تواند چالش برانگیز باشد.

برنامه ADBR می تواند اکتساب نمونه های کل مغز و دیگر بافت ها را برای برآورده کردن نیازهای خاص هر پروژه تحقیقاتی جهت انواع بافت برای طیف وسیعی از نیازهای تجربی تنظیم کند.

دستگاه مدل Rai تشخیص بیماری آلزایمر را از طریق MRI مغز امکان پذیر می کند . یک تیم تحقیقاتی در بیمارستان مدل هوش مصنوعی ایجاد کردند که از تصاویر بالینی مغز اطلاعاتی جمع‌آوری شده برای تشخیص بیماری آلزایمر استفاده می‌کند.

در سال 2023 ، یک مطالعه منتشر شد که چگونگی توسعه و اعتبارسنجی یک تیم از محققان را برای تجزیه و تحلیل داده‌های مغناطیسی مغز، یک مدل هوش مصنوعی، به‌ خصوص یک مدل یادگیری عمیق توصیف کرد.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، تقریبا حدود 6 میلیون نفر در ایالات متحده در سال 2020 به بیماری آلزایمر مبتلا بودند.ابزارهای سیستمی هوش مصنوعی مبتنی بر یادکیری ماشینی آلزایمر را تا 5 سال قبل از پیشرفت بیماری پیش‌بینی می‌کنند

هدف محققان این بود که تعیین کنند آیا این مدل می‌تواند بیماری را با استفاده از داده‌های بالینی واقعی، صرف نظر از بیمارستان و چارچوب زمانی تشخیص دهد یا خیر.

پس از استفاده از این مدل، آنها دریافتند که این مدل قادر به تشخیص خطر ابتلا به بیماری آلزایمر با سطح دقت 90.2 درصد میباشد. حتی این مدل می‌تواند بیماری را بدون استفاده از سایر متغیرها، مانند سن، تشخیص دهد.

هوش مصنوعی به طور قابل توجهی برای مراقبت و محافظت از افراد دارای اختلال شناختی استفاده می شود. پس این دستاورد می تواند کمک بالقوه ای برای بهبود زوال عقل باشد و تشخیص زودتر بیماری و درمان زودتر را شروع کرد.

تاثیر کافئین بر آلزایمر

کافئین دارویی است که باعث افزایش فعالیت مغز و سیستم عصبی شما می شود. کافئین بطور طبیعی در برگها و یا میوه های بعضی گیاهان وجود دارد. در نوشیدنی ها یی مانند قهوه، چای، نوشابه ها و نوشیدنی های انرژی زا نیز یافت می شود. شکلات هم حاوی کافئین است. همچنین بعضی از داروها مثل شربت سرفه و یا داروهای لاغری نیز حاوی کافوین میباشند. این هشدار برای ورزشکاران و کودکان و زنان بار دار وجود دارد که حنی المقدور از کافئین درست و به اندازه استفاده کنند.

کافئین محرکی است، که فعالیت مغز و سیستم عصبی شما را افزایش می دهد و گردش مواد شیمیایی مانند کورتیزول و آدرنالین را در بدن افزایش می دهد.کافئین در دوزهای کم می تواند به شما احساس شادابی و تمرکز بدهد. ولی در دوزهای زیاد، کافئین می تواند شما را مضطرب کند و در خواب شما اختلال ایجاد کند.

تاثیرات قهوه کافئین دار بر مغز و بدن

کافئین به خوبی و سریع در بدن جذب می شود و اثر کوتاه مدت آن معمولا بین 5 تا 30 دقیقه بعد از مصرف آن مشاهده می شود. این اثرات عبارتند از : افزایش تنفس ، ضربان قلب ، افزایش هوشیاری ذهنی و انرژی فیزیکی . بسته به ویژگیهای فردی ، این اثرات تا 12 ساعت میتواند ادامه داشته باشد.

بعضی از علائم و نشانه های مصرف بیش از حد قهوه کافئین دار عبارتند از: افزایش دمای بدن ، سر گیجه ، کم آبی در بدن به علت تکرار ادرار ، تپش قلب ، بی قراری و تحریک پذیری ، دستان لرزان ، بی خوابی و احساس انرژی زیاد در ابتدا ولی خستگی شدید در ادامه.

کافئین حتی میتواند نوعی وابستگی یا بهتر بگوییم اعتیاد ایجاد کند. ساده ترین راه برای از بین بردن وابستکی بدن به قهوه کافئین دار این است که مقدار مصرف ان را تدریجی کم کنیم این کار به سیستم عصبی بدن کمک میکند تا زمان کافی برای سازگاری با کافئین را پیدا کند. علائم ترک کافئین احتمالا در عرض 12 تا 24 ساعت شروع شود و حدود هفت روز طول میکشد.

کافئین باعث افزایش استیل کولین و سروتونین میشود که محرک مغز میباشد و به تثبیت سد خونی مغزی کمک میکند.

پلی فنل موجود در قهوه کافئین دار از آسیب بافتی توسط رادیکال های آزاد که مولد پیری هستند و انسداد عروق خونی مغز جلوگیری میکند.
غلظت بالای تریگونلین دانه های قهوه باعث می شود که آنتی اکسیدان ها را فعال کند و در نتیجه از رگ های خونی مغز محافظت کند. 


مقدار مصرف کافئین روزانه / سطح تقریبی کافئین در هر وعده غذایی

نحوه واکنش بدن اشخاص به کافئین ، به توده بدن، سلامت و متابولیسم بدن افراد بستگی دارد. همچنین بستگی به عادت بدن شما به دریافت دوزهای منظم کافئین و اینکه چه مقدار در یک وعده مصرف می کنید دارد. تحقیقات نشان داده که 400 میلی گرم در روز یا کمتر مقدار قابل قبول کافئین برای برای عموم میباشد.


نوشیدنی های انرژی زا حاوی کافئین اند و هیدراته نمی شوند و نباید آنها را با نوشیدنی های ورزشی اشتباه گرفت. در صد کافئین و قند نوشیدنی های انرژی زا بالاست. در واقع بیشتر از نوشابه است. توصیه می شود کودکان و زنان شیرده نباید از نوشیدنیهای انرژی زا استفاده کنند.

کافئین باعث افزایش سروتونین و استیل کولین می شود که ممکن است مغز را تحریک کرده و به تثبیت سد خونی مغزی کمک کند.
ریز مغذی های پلی فنل موجود در قهوه ممکن است از آسیب بافتی توسط رادیکال های آزاد و همچنین انسداد عروق خونی مغز جلوگیری کند.
غلظت بالایی از تریگونلین در دانه های قهوه یافت می شود که ممکن است آنتی اکسیدان ها را نیز فعال کند و در نتیجه از رگ های خونی مغز محافظت کند.

تقویت کننده مغز با شیوه متفاوت مصرف قهوه

تحقیقات نشان داده که مصرف قهوه در حد تعادل، اثرات خوب بیشتری نسبت به مضرات آن دارد. مصرف قهوه تا دو الی چهار فنجان در روز یا کمتر از 400 میلی گرم توصیه می شود. استفاده ازدانه های قهوه تازه آسیاب شده و بو داده نیز ممکن است مواد شیمیایی ناخواسته را در نوشیدنی شما کاهش دهد.

قهوه برای همه اشخاص مفید نیست و می تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد، به خصوص اگر بیش از حدسرو شود.

برای اینکه تصمیم بگیرید روزانه چقدر قهوه کافئین دار مصرف کنید ، هوش ذاتی بدن خود را هماهنگ کنید. منظور این است که بپذیرید غذاها و نوشیدنی ها چه احساسی در ذائقه شما ایجاد می کنند، سپس بر اساس آن عمل کنید. اگر بعد از نوشیدن قهوه احساس خوبی در خود نکردید ،این تصور میرود برای بدن شما مفید نیست.

قهوه را بخشی از برنامه صبحگاهی خود کنید. عادت های صبحگاهی میتواند به افزایش تناسب اندام و هوشیاری مغز و داشتن حس خوب در ابتدای روز کمک کند. پیشنهاد میکنیم بعد از مدیتیشن در صبح ، یک لاته شیر زردچوبه طلایی، همراه با یک شات اسپرسو نوش جان کنید. نوشیدن آن نه تنها خلق و خوی شما را بهبود می بخشد، بلکه به شما احساس ارتباط می دهد. یک روش رضایت بخش برای تبدیل قهوه خود به بخشی از روتین صبح خود پیدا کنید.

حتی المقدور تا میتوانید رفتن به کافی شاپ را از برنامه خود حذف کنید . تهیه قهوه در خانه به شما این امکان را می دهد تا مصرف مواد فرآوری شده را کم کنید چرا که باعث ملتهب شدن روده ومغز میشود. در منزل شما قطعا نوشیدنی سالمتری را تهیه و از خوردن ان لذت بیشتری میبرید.
به عنوان مثال، به جای خرید موکا لاته شیرین، از کافی شاپ می توانید یکی از نوشیدنی های قهوه را در خانه به این شیوه درست کنید: قهوه و کاکائو غنی از آنتی اکسیدان را با شیر نارگیل شیرین نشده ترکیب کنید کمی دارچین برای تأثیرات تقویت شناختی و یک قطره وانیل برای طعم دلپذیر آن اضافه کنید.

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید ) عضویت یا ورود به حساب کاربری.
Rate this post:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت

چاپ   ایمیل